Roeland Heitz is de nieuwe Country Manager van Danone Waters Benelux

Roeland Heitz, een expert in de FMCG-sector, maakt al meer dan 10 jaar deel uit van de Danonefamilie. Sinds 1 mei 2020 staat hij aan het hoofd van de divisie Waters voor België, Luxemburg en Nederland.

Vooraleer Roeland Heitz in mei 2012 bij Danone aan de slag ging, was hij al meer dan 10 jaar actief in de FMCG-sector waarbij hij voor Coca-Cola, Wrigley's en MARS heeft gewerkt. Zijn carrière bij het Franse bedrijf begon in Nederland, waar Roeland verantwoordelijk was voor de Europese pricing. Na twee jaar werd hij bij Danone Specialised Nutrition verantwoordelijk als Commercieel Directeur voor Oostenrijk en Zwitserland. Zijn volgende stap bracht hem in Parijs, waar hij het hoofdkwartier van de groep vervoegde als Global Sales Director voor het Discount-netwerk, waar hij de verkoop bijna verdubbelde. Door zijn ervaring in verschillende functies ontwikkelde Roeland expertise in vele sectoren van de groep: van babyvoeding tot medische voeding en bedrijfsvoering. Na meer dan drie jaar in deze functie gaat Roeland Heitz nu een nieuwe uitdaging aan als Country Manager Danone Waters voor België, Luxemburg en Nederland.

"Mijn doel is om Danone’s missie op vlak van gezonde hydratatie om te zetten in de praktijk. En daarbij een belangrijke rol te spelen in de bescherming en het behoud van de natuurlijke bronnen die aan de oorsprong liggen van onze watermerken evian, Volvic en Badoit. Danone Waters wil haar consumenten puur water[1] gefilterd door de natuur aanbieden, mét het grootste respect voor het milieu. Er staan ons grote uitdagingen te wachten, zowel op het vlak van grondstoffenbeheer als op het vlak van verpakkingen en klimaat. We staan klaar om die aan te gaan", stelt Roeland Heitz.

De "One Planet. One Health"-visie van Danone is, vandaag meer dan ooit, een bron van motivatie voor Roeland.

Hij besluit: "De coronacrisis heeft deze visie waardevoller en tastbaarder dan ooit gemaakt. De nauwe band tussen de gezondheid van de planeet en onze eigen gezondheid raakt onze consumenten, klanten, aandeelhouders en ook onze sollicitanten".

 

Referentie :
[1] Zoals elk natuurlijk mineraalwater


Bo De Ridder Head of External Communications a.i., Danone

 

Over Danone Waters

Over Danone Waters

evian®, Volvic® en Badoit® zijn de drie merken natuurlijk mineraalwater die in België op de markt gebracht worden door NV Danone Waters Benelux SA. De onderneming stelt zo’n dertig personen te werk en functioneert als een dynamische KMO binnen het bedrijf Danone.

evian® natuurlijk mineraalwater is afkomstig uit het hart van de Franse Alpen, een uniek geologisch gebied in de wereld. Gedurende meer dan 15 jaar baant het water zich een weg door de rotsen en op die reis wordt het verrijkt met karakteristieke mineralen. evian® zet zich al meer dan 25 jaar in om de natuur in de omgeving van de bron te beschermen om de uitzonderlijke kwaliteit van evian® natuurlijk mineraalwater te bewaren. evian® natuurlijk mineraalwater is van nature zuiver en evenwichtig samengesteld en voldoet perfect aan de hydratatiebehoeften van iedereen, de hele dag door.

evian, het iconisch merk van Danone, onderschrijft de ‘One Planet. One Health’ visie dat onze gezondheid en deze van de planeet onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Meer informatie: evian België